Dato/klokkeslæt

17/11/2021

Morsø Folkebibliotek, Støberisalen, Holgersgade 7, 2. sal, Nykøbing Mors

I det første af tre foredrag ved Else Bisgaard gives der en bred introduktion til ”Det folkelige Gennembrud” i dansk litteratur i perioden ca. 1900 til 1920. Dette folkelige gennembrud blev præget af en ny generation af forfattere, som skrev både om og til almindelige mennesker. Vi kender mange af navnene: Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø, Marie Bregendahl, Johannes V. Jensen, Thit Jensen og mange flere. De skrev en ny form for folkelig realisme frem, som viste hvilke vilkår især underklassen på landet og i by-industrien levede under. Det gav et hidtil ukendt indtryk af den forslåede og undertrykte almue, og det gav et håb om en politisk og kulturel frisættelse af denne befolkningsgruppe.

Her præsenteres kort en række forfattere og lyrikere – både de kendte og de mindre kendte – og perioden karakteriseres med overvejelser over, hvorfor mon netop Limfjordsegnene er så forholdsvis rige på forfattere i denne periode.

Reservering og tilmelding

Inklusive kaffe/te og kage

kr100,00

Go to top