Islandske forfattere ved Anne Valbjørn Odgaard

Dato/klokkeslæt

21/09/2021
19:30 - 21:30

Sted
Morsø Folkebibliotek, Støberisalen, Holgersgade 7, 2. sal, Nykøbing Mors


Cand. mag i litteraturhistorie og religionsvidenskab Anne Valbjørn Odgaard giver en introduktion til tre af Islands bedste nyere forfatterskaber.

Vi præsenteres for forfatteren Sjón, hvor fokus vil ligge på den lille magiske perle Skygge-Baldur fra 2005. En skygge-baldur kan både referere til et vildt bæst i islandske sagaer og til en blakket skyggefuld person, begge betegnelser passer til den magiske hovedperson i denne fabel.

Næste nedslag er Kristin Marja Baldursdottirs Karitas-bøger fra 2008, hvor vi får en stærk fortælling om kvindeskæbner i begyndelsen af 1900-tallet, barske livsvilkår, splittelser mellem pligt og kunst.

Vi slutter af med Jón Kalman Stefánsson og hans nye slægtsroman Nogenlunde på størrelse med Universet fra 2017, en eksistentiel historie, der både fortæller en broget familiehistorie og beretter om Islands større historie.

 

Foredraget arrangeres af Morsø Biblioteksforening i samarbejde med Morsø Folkebibliotek og er gratis for medlemmer af biblioteksforeningen. For ikke medlemmer er entreen 60 kr.


Reservering og tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.

 


Go to top
Du er her: ForsideArrangementIslandske forfattere ved Anne Valbjørn Odgaard
www.morsoe-folkeuniversitetet.dk