‘Stormflod’ ved Bo Poulsen

Dato/klokkeslæt

28/09/2021
19:30 - 21:30

Sted
Morsø Folkebibliotek, Støberisalen, Holgersgade 7, 2. sal, Nykøbing Mors


Havet trængte ind over marker, huse og hele landsbyer, da en voldsom storm ramte det nordvestlige Jylland i 1825. Det ændrede livet i og ved Limfjorden. Nordsøen gennemskar tangen mellem Agger og Harboøre, og saltvand og nye arter truede fjordens sild, ål og helt, mens østers og rødspætter kom til. Fiskerne tog snurrevoddet i brug, og driftige folk byggede moler, moderne diger og høfder. Købstæderne Lemvig, Thisted og Nykøbing Mors blomstrede og gav Limfjordens dronning, Aalborg, kamp til stregen. Nu kunne man sejle mod vest og hente jern, kul og tobak og eksportere stude, korn og flæsk. Udkant var det på ingen måde, og indbyggerne så området som centrum og orienterede sig internationalt mod Norge, Tyskland og Storbritannien.

Opsøg det stormomsuste liv i den internationale udkant med professor i moderne historie Bo Poulsen, Aalborg Universitet. Bo Poulsen har udgivet bogen “Stormflod” om gennembruddet ved Agger Tange.

 

Foredraget arrangeres af Morsø Folkeuniversitet i samarbejde med Morsø Museum, Historisk Forening Mors og Morsø Slægtshistoriske Forening.

“Siden 1825, da Aggerkanal brød igjemmen, har vi ikke her i Byen kjendt Mage til Højvande som i Dag”.


Reservering og tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.

 


Go to top
Du er her: ForsideArrangement‘Stormflod’ ved Bo Poulsen
www.morsoe-folkeuniversitetet.dk