Om Knud

Dato/klokkeslæt

24/01/2023
19:30 - 21:30

Sted
Morsø Folkebibliotek, Støberisalen, Holgersgade 7, 2. sal, Nykøbing Mors


Hvis man være klogere på Knud Sørensens lange virke og på forfatteren selv, er der en god mulighed lige om hjørnet.

For tirsdag den 24. januar kommer den afdøde forfatters ven igennem næsten 50 år, Bent Dupont, til Mors for at holde et foredrag med titlen: “Om Knud”.

Bent Dupont, der selv er forfatter, lærte Knud Sørensen at kende helt tilbage i 1973. I denne artikel, der blev udgivet i forbindelse med Knud Sørensens død i september, fortalte han blandt andet om, hvordan digte kunne optage den afdøde forfatter på åben gade.

– Han kunne få et lidt fjernt blik. Man kunne risikere at gå forbi ham på Algade, hvor han ikke så en. Men når man sagde: ‘Dav, Knud!’, blev han lige pludselig nærværende. Det var jo, fordi han gik og samlede digte, fortalte Bent Dupont.

Under foredraget i Støberisalen vil man kunne høre om både forfatterskabet og venskabet.

“Knud Sørensens store betydning kan ikke overvurderes. Betydning som igangsætter, foreningsstifter, forlagsredaktør, digter, novelleskriver, romanforfatter – og ven,” kan man læse i foromtalen, der også minder om det lange virke som forfatter – fra det allerførste digt med titlen “Hvedekorn” fra 1952 og til digtsamlingen “Gemmebogen” fra 1921.

Imellem begyndelsen og slutningen producerede Knud Sørensen et væld af digte, noveller, biografier og romaner.

“Bent Duponts foredrag vil belyse alle disse genrer; men vil ligeledes opholde sig ved Knuds kolossale foreningsvirke lokalt, i regionen og på landsplan. Det er også uundgåeligt, at der kommer anekdoter fra et langt personligt venskab,” lyder det om foredraget.

Det finder sted tirsdag den 24. januar klokken 19.30 i Støberisalen på Morsø Folkebibliotek. Der er gratis adgang for medlemmer af Morsø Biblioteksforening. For ikke-medlemmer er prisen 60 kroner.


Reservering og tilmelding

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.

 


Go to top
Du er her: ForsideArrangementOm Knud
www.morsoe-folkeuniversitetet.dk