Dato/klokkeslæt
16/12/2020
19:00 - 21:00
Sted
Morsø Folkebibliotek, Støberisalen, Holgersgade 7, 2. sal, Nykøbing Mors
Aflyst
Tang kaldes også for `havets grøntsager´ og kan indeholde langt flere vitaminer og mineraler end land-grøntsager. Tang gror langs kyster, hvor mennesker siden tidernes morgen har spist og indsamlet denne marine grøntsag som mad, foder og gødning. I dag er tang en afgrøde, som dyrkes efter bæredygtige principper, og der høstes årligt omkring 34 millioner tons tang på verdensplan. I Europa er der fokus på tang som er en bæredygtig kilde til biomasse, hvorfor der forskes i at optimere dyrkningsmetoderne.
Tang indgår som en normal ting i salater og gryderetter hos mange folkefærd rundt om i verden, men det største forbrug af tang skyldes dens indehold af unikke fødevareingredienser. Disse ingrediens-molekyler udtrækkes og har længe været brugt som fortykningsmiddel eller emulgator i madvarer såsom kakaomælk, vingummi, konserves samt i tandpasta, maling og medicinske produkter.
I Danmark er der en voksende interesse for tang, og flere ny-opstartede virksomheder tror på, at dyrkning og salg af tang kan blive en rentabel forretning. Danske firmaer producerer forskellige tangprodukter, såsom tangpesto, nordisk tangsalat, chips og krydderblandinger. Yderligere forskes der i at bruge tangens proteiner som sundhedsfremmende kosttilskud samt i brug af tangens fibre til fremstilling af bæredygtigt tøj og byggematerialer.
Kom og hør Peter Søndergaard Schmedes, der har gået på Morsø gymnasium, er uddannet PhD, post doc, og arbejder med tangforskning ved Dansk Skaldyrcenter ved DTU AQUA, Nykøbing Mors.
Prisen på 100 kr er inkl. kaffe/ te og kage
Reservering og tilmelding
Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.